Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. února
Stíny 3. února PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Únor 2022 09:01

 

Zloděje auta rychle dopadli.  Auto nenašli

Třebíčským policistům se podařilo v krátké době dopadnout muže, který odcizil zaparkované vozidlo. Využil přitom situace, kdy majitel nechal automobil odemčený s klíčkem v zapalování a odběhl si nakoupit. Pachatel vozidlo řídil, i když má soudem uložený zákaz řízení a byl v celostátním pátrání. Už druhý den po krádeži skončil muž s pouty na rukou, je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů a hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Ke krádeži vozidla došlo ve čtvrtek 27. ledna v Okříškách. Řidič, který s vozidlem Fiat Punto přijel v dopoledních hodinách k obchodu, vystoupil a šel si nakoupit. Když se ale na místo vrátil, zjistil, že je automobil pryč. Krádež oznámil policii a policisté začali po pachateli okamžitě pátrat. Dopadnout se jim podezřelého muže podařilo již následující den ráno. Jednalo se navíc o hledaného muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Odcizené vozidlo řídil, i když má až do druhé poloviny příštího roku soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Automobil muž po krádeži zřejmě na neznámém místě odstavil a odešel. V Okříškách se dopustil ještě krádeže v jiné prodejně, kde kolem sedmé hodiny ráno odcizil různé potraviny a zboží si odnesl.

Po dopadení podezřelého muže policisté potraviny zajistili a následně si je převzal zpět pracovník prodejny.

 

Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní inspektor pětadvacetiletému muži z Prachaticka podezření ze spáchání dvou trestných činů. „Muž je podezřelý ze spáchání dvojnásobného přečinu krádeže a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl npor. Mgr. Jaromír Brychta, vedoucí obvodního oddělení. Podezřelý muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost. Za majetkovou trestnou činnost byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si odpykal vloni v říjnu.

Oba případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

V souvislosti s tímto případem pátrají policisté po vozidle Fiat Punto, modrá metalíza. Propátrali lokalitu Okříšek i širokou oblast okolí a další místa, kde vznikl předpoklad, že by automobil mohl být odstavený, do současné doby bez kladného výsledku. Obracíme se proto na veřejnost s žádostí o spolupráci. Žádáme občany, kteří mají informaci o tom, kde se odcizené vozidlo v současné době nachází, aby kontaktovali policii na lince 158. Více informací k popisu automobilu

 

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý pětačtyřicetiletý muž, který řídil vozidlo, i když to má zakázáno. V úterý 1. února jel před jedenáctou hodinou dopoledne s vozidlem Škoda Octavia po silnici ve směru na Střítež. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že řidičem je muž, která má na základě rozhodnutí městskému úřadu vyslovený zákaz činnosti spočívající

v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do konce roku 2023. Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se odmítl podrobit, stejně jako lékařskému vyšetření. Policisté muže odvezli na oddělení. Aktuálně byl na něho vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody v souvislosti s uloženým nepodmíněným trestem odnětí svobody. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a také závažného přestupkového jednání. Po provedení nezbytných úkonů ho policisté odvezli do brněnské věznice. Případ dále prověřují.

 

Řidič je podezřelý ze spáchání přestupků

V úterý 1. února odhalili policisté v Třebíči řidiče, který usedl za volant pod vlivem drog. Před druhou hodinou odpoledne jel šestadvacetiletý muž s automobilem Seat ve směru od Masarykova náměstí na ulici Sv. Čecha. Vozidlo policisté zastavili a provedli kontrolu. Dechová zkouška byla u řidiče negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test u něho ukázal pozitivní hodnotu na amfetaminu. Lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítl podrobit. Policisté muži zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Řidič je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy.

 

Úmrtí ženy

V současné době máme potvrzenou totožnost ženy, která byla nalezena na začátku ledna bez známek života u obce Stařeč. Jednalo se o ženu, po které jsme pátrali v souvislosti s jejím pohřešováním.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 07 Únor 2022 08:57