Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. ledna
Stíny 25. ledna PDF Tisk Email
Úterý, 25 Leden 2022 10:23

Řídila pod vlivem alkoholu pak chtěla utéct

V sobotu 22. ledna odhalili policisté v Náměšti nad Oslavou řidičku vozidla, která usedla za volat pod vlivem alkoholu. Před jedenáctou hodinou večer jela s automobilem po ulici Brněnská. Vozidlo policisté zastavili a chtěli provést kontrolu. Řidička nejprve zastavila, poté se ale opět rozjela, v jízdě pokračovala a zastavila opodál, kde se ještě snažila od automobilu odejít. Policisté ji zastavili. Žena nepředložila řidičský průkaz. U šestapadesátileté ženy provedli dechovou zkoušku a naměřili jí hodnotu 1,49 promile alkoholu. Policisté zakázali řidičce další jízdu. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté prověřují.

Těžce opilí příbuzní se pobili

Policisté šetří napadení, ke kterému došlo v sobotu 22. ledna v Třebíči. Před sedmou hodinou večer vznikl v bytě konflikt mezi dvěma příbuznými.

Při napadení upadl jeden z mužů na prosklené dveře a utrpěl řezné poranění. Zdravotnická záchranná služba ho odvezla na ošetření do nemocnice. Zraněný muž měl bezmála tři promile alkoholu, u druhého muže dechová zkouška ukázala hodnotu 3,06 promile alkoholu. Muže policisté zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

Opilou ženu policisté zajistili

V sobotu 22. ledna byli policisté po desáté hodině dopoledne přivoláni do obce nedaleko Třebíče, kde opilá agresivní žena napadala v domě další obyvatele. Chovala se ke svému okolí útočně a její jednání bylo nevyzpytatelné. Na místo vyjeli po přijetí oznámení policisté. Opilou ženu zajistili, při dechové zkoušce jí naměřili hodnotu 2,38 promile alkoholu. Ženu po vyšetření lékařem odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 01 Únor 2022 10:37