Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. ledna
Stíny 17. ledna PDF Tisk Email
Pondělí, 17 Leden 2022 08:10

Vysušil traktory a vybílil Audinu

Hrotovičtí policisté prošetřují případ krádeže nafty a součástí vozidla, ke kterému došlo v době od 9. ledna v katastru obce Blatnice. Pachatel ve volně přístupném objektu bývalé firmy odčerpal přes sto litrů nafty ze zaparkovaných traktorů a dále zde z odstaveného vozidla Audi odcizil mimo jiné baterii, katalyzátor a část výfuku. Majiteli tak vznikla škoda přes šest tisíc korun. Přivolaní policisté na místě provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Případ prošetřují jako přestupek proti majetku a po pachateli pátrají.

 

Naměřili mu zbytkáč

Policisté z obvodního oddělení v Moravských Budějovicích zastavili v sobotu 15. ledna krátce po jedenácté hodině dopoledne na ulici Pražská osobní automobil Peugeot, jehož řidičem byl třiatřicetiletý muž.

Ten se na výzvu policistů v rámci kontroly podrobil dechové zkoušce. Výsledek byl pozitivní a nadýchal 0,35 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán.

 

Stanislava Rázlová

Aktualizováno Čtvrtek, 20 Leden 2022 09:19