Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. ledna
Stíny 5. ledna PDF Tisk Email
Středa, 05 Leden 2022 00:00

Řidič byl pod vlivem alkoholu

V pondělí 3. ledna odhalili policisté řidiče vozidla, který usedl za volat s téměř jedním a půl promile alkoholu. Před třetí hodinou odpoledne jel s automobilem VW po silnici v obci Litohoř. U dvaačtyřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,35 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté prověřují.

 

Je podezřelá ze spáchání trestného činu

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí devětadvacetileté ženě, která řídila vozidlo, i když to má zakázáno.

O uplynulém víkendu jela před čtvrtou hodinou odpoledne s vozidlem Opel v Třebíči po ulici Znojemská. Při kontrole policisté zjistili, že se jedná o řidičku, která má od loňského jara soudem mimo jiné uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do druhé poloviny příštího roku. Dechová zkouška u ní byla negativní. Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou a lékařskému vyšetření se řidička odmítla bezdůvodně podrobit. Další jízdu policisté ženě zakázali. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Žena je dále podezřelá ze spáchání závažného přestupkového jednání, které policisté šetří.

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 08 Leden 2022 09:16