Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 4. ledna
Stíny 4. ledna PDF Tisk Email
Úterý, 04 Leden 2022 08:41

U Starče našli mrtvou ženu

V neděli 2. ledna přijali policisté kolem druhé hodiny odpoledne oznámení o nálezu osoby bez známek života u obce Stařeč. Jednalo se o ženu nezjištěné totožnosti. Policisté provedli ohledání a zadokumentování místa, dále šetření v lokalitě. Byla nařízena pitva. V současné době policisté zjišťují totožnost ženy. Na základě prvotního šetření nezjistili, že by na úmrtí měla podíl jiná osoba. Příčinu a okolnosti úmrtí ženy policisté prověřují.

 

Řídil auto přes zákaz a ještě opilý

Ze spáchání trestného činu je podezřelý pětačtyřicetiletý muž, který řídil vozidlo, i když to má zakázáno. V sobotu 1. ledna jel po jedenácté hodině dopoledne s vozidlem Opel v Třebíči po ulici Jelínkova. Při kontrole policisté zjistili, že má řidič od loňského podzimu na základě rozhodnutí městského úřadu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do konce příštího roku. U muže byla dále pozitivní dechová zkouška s hodnotou necelé půl promile alkoholu.

Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se řidič odmítl bezdůvodně podrobit, stejně jaké lékařskému vyšetření. V další jízdě muž již nesměl pokračovat. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále je muž podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání.

 

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 07 Leden 2022 07:39