Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 1. ledna
Stíny 1. ledna PDF Tisk Email
Sobota, 01 Leden 2022 15:24

Policisté pomohli muži v jeho špatné životní situaci

Dramatické chvíle připravil tento týden pro sebe i policisty opilý muž, který se nacházel ve špatné životní situaci a hrozilo, že může vyústit v neštěstí. Vše skončilo úspěšně díky profesionalitě a skvělé spolupráci integrovaného operačního střediska na Vysočině a policistů obvodních oddělení.

V úterý 28. prosince přijali po sedmé hodině večer policisté obvodního oddělení Moravské Budějovice telefonický hovor od muže, který byl silně rozrušený z rozchodu a z jehož komunikace vyplynulo vážné podezření, že si chce ublížit, případně může ohrozit někoho jiného. Odmítal prozradit, kde se aktuálně nachází. Policista s ním citlivě navázal komunikaci a dařilo se mu získávat drobné části informací, které celou situaci postupně více osvětlovaly. Do zjišťování místa, kde se muž nachází, se zapojili okamžitě také policisté integrovaného operačního střediska. Perfektní spoluprací s policisty obvodního oddělení postupně z útržků informací zužovali lokalitu, kde by mohl muž pobývat. V krátké době se jim podařilo natipovat jako místo jeho aktuálního pobytu obec na Náchodsku.

Ihned proto zahájili spolupráci s policisty Králohradeckého kraje a na místo vyjela nejbližší policejní hlídka. Zároveň policista obvodního oddělení Moravské Budějovice s mužem stále pokračoval ve zklidňujícím telefonním hovoru. Mimo jiné se podařilo zjistit, že muž požívá v bytě alkohol, poranil se nožem a má kladný vztah ke střelným zbraním. Hlídka, která mířila na místo, tak musela dbát nutné opatrnosti. Policista, který s mužem komunikoval, ho uklidňoval a následně přesvědčoval ke klidnému chování. Když ho policejní hlídka v domě nalezla, měl drobná povrchová zranění na ruce. S policisty spolupracoval, žádnou střelnou zbraň neměl. Při dechové zkoušce policisté sedmatřicetiletému muži naměřili bezmála tři promile alkoholu. Po lékařském vyšetření ho odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

 

Řidič je podezřelý z přestupků

Třebíčští policisté zastavili ve čtvrtek 30. prosince krátce před půl dvanáctou dopoledne na ulici Sv. Čecha automobil Škoda, jehož řidičem byl šestatřicetiletý muž. Dechová zkouška byla u něho negativní. Muž se odmítl podrobit testu na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami, stejně jako lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Řidič je tak podezřelý z přestupkového jednání na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 04 Leden 2022 17:47