Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny V Mastníku jak na Divokém západu
V Mastníku jak na Divokém západu PDF Tisk Email
Neděle, 12 Prosinec 2021 00:00

Fyzicky napadl ženu a poté na ni zaútočil nožem

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč vyšetřují okolnosti násilného trestného činu, ke kterému došlo ve čtvrtek 9. prosince po třinácté hodině odpoledne v obci Mastník na Třebíčsku.

Třiapadesátiletý muž, jednalo se o cizího státního příslušníka, zde po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl čtyřiačtyřicetiletou ženu. K činu došlo v obytné části bývalého zemědělského provozu. Ženu opakovaně udeřil do hlavy a poté na ní zaútočil nožem. Muž byl krátce po činu zadržen. Zraněná žena byla posádkou zdravotnické záchranné služby transportována do zdravotnického zařízení, kde zůstala hospitalizována. Případ si k dalšímu prověřování na místě převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví.

Vzhledem k tomu, že muž podezřelý ze spáchání násilného trestného činu byl v podnapilém stavu, musel být převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Po vystřízlivění vyšetřovatel pokračoval v úkonech trestního řízení a poté zahájil trestní stíhání muže. Čelí obvinění ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na mužovo vazební stíhání. Státní zástupce se s názorem vyšetřovatele ztotožnil a podal k okresnímu soudu v Třebíči návrh, aby byl muž stíhán vazebně. V sobotu 11. prosince se před okresním soudem v Třebíči konalo vazební zasedání a obviněný muž byl vzat do vazby. Přímo ze soudní síně ho policisté z pohotovostního a eskortního oddělení převezli do vazební věznice v Brně. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let. Další okolnosti tohoto násilného trestného činu, stejně jako jeho motiv, jsou předmětem policejního vyšetřování. Případ proto nebudeme v současné době nijak podrobnější komentovat.

Dana Čírtková