Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 29. listopadu
Stíny 29. listopadu PDF Tisk Email
Pondělí, 29 Listopad 2021 09:16

Neznámý chtěl vniknout do chaty

Policisté z obvodního oddělení Třebíč zadokumentovali případ, který se stal v přesně nezjištěné době v období od 21. listopadu do 27 listopadu v obci Chlum. Neznámý pachatel u jedné z rekreačních chat nezjištěným předmětem za použití poškodil petlici dřevěných vstupních dveří a kovovou kliku vstupních dveří do chaty. Dveře se mu nepodařilo vypáčit, proto za použití přistavěného dřevěného žebříku, který nalezl u zadní části chaty, rozbil část skleněné výplně dvoukřídlého okna chaty a přes uvedené rozbité okno vnikl do vnitřního prostoru chat. Z chodby chaty odcizil dámské jízdní kolo. Majiteli vznikla krádeží a poškozením okna celková škoda ve výši 2400 korun. Policisté místo ohledali s cílem zajistit upotřebitelné stopy a ve věci zahájili úkony trestního řízení. Po pachateli krádeže vloupáním policisté pátrají.

Silně opilý muž se válel na chodníku

V sobotu 27. listopadu kolem devatenácté hodiny jsme přijali oznámení, že v Náměšti nad Oslavou na ulici Palackého leží na chodníku zřejmě silně podnapilý muž, který zde budí veřejné pohoršení.

Policejní hlídka vyjela na místo a policisté zjistili, že muž leží na chodníku v blízkosti pozemní komunikace a není schopen chůze. Policisté u šestatřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 2,80 promile alkoholu. Vzhledem k jeho silné podnapilosti a vzhledem ke klimatickým podmínkám muž bezprostředně ohrožoval své zdraví a svůj život. Proto ho policisté zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku veřejného pořádku.

 

Dana Čírtková

Podezřelý z trestného činu

Policejní inspektor sdělil třicetiletému muži z Hodonínska podezření ze spáchání trestného činu, neboť vyhrožoval ženě z Třebíčska, se kterou se zná. V době od srpna do října jí zasílal zprávy prostřednictvím sociální sítě a ženě vyhrožoval násilím. Výhrůžky obsahovaly mimo jiné i ohrožení jejího života za využití zbraně či způsobení závady na vozidle tak, aby při jízdě selhalo. Výhružky v ženě vzbudily obavu o život. Po přijetí oznámení začali policisté případ prověřovat a na základě shromážděných důkazů sdělili muži podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Případ řešili ve zkráceném přípravném řízení.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Čtvrtek, 02 Prosinec 2021 09:06