Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. listopadu
Stíny 9. listopadu PDF Tisk Email
Úterý, 09 Listopad 2021 08:33

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý jednatřicetiletý muž, kterého přistihli policisté v Moravských Budějovicích při řízení vozidla, i když to má zakázáno. V sobotu 6. listopadu jel před pátou hodinou odpoledne s automobilem Škoda Octavia po ulici Gymnazijní, kde ho zastavila hlídka. Při kontrole policisté zjistili, že má řidič od letošního jara na základě rozhodnutí městského

úřadu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu dvou let. Dále provedli policisté u řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl u něho pozitivní na amfetamin a marihuanu, dopustil se tak závažného přestupkového jednání. Lékařskému vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ dále prověřují.

 

Podezřelý ze spáchání trestného činu

V neděli 7. listopadu jel dvaatřicetiletý muž s automobilem Škoda Octavia v Jaroměřicích nad Rokytnou, kde ho po deváté hodině dopoledne zastavila na ulici Poděbradova hlídka.

Při kontrole policisté zjistili, že má řidič od loňského léta uložen soudem mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu tří let. Policisté sdělili muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Řidič byl pod vlivem alkoholu

V neděli 7. listopadu zastavili policisté po sedmé hodině ráno v Okříškách řidiče vozidla Škoda. U třicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 2,53 promile alkoholu. Přes dvě promile alkoholu u něho ukázaly také opakované zkoušky. Řidičský průkaz muž nepředložil, v další jízdě již nesměl pokračovat. Je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 12 Listopad 2021 08:05