Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. listopadu
Stíny 8. listopadu PDF Tisk Email
Pondělí, 08 Listopad 2021 00:00

Opilý řidič nezvládl couvání

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala v soboru 6. listopadu kolem půl šesté ráno na ulici Míčova v Třebíči. Řidič po předchozím požití alkoholických nápojů couval s osobním vozidlem BMW z parkovacího místa mezi ostrůvek vytvořený z plastových obrubníků, které při couvání poškodil. Ke zranění osob nedošlo a na osobním vozidle vznikla hmotná škoda ve výši asi 10 000 korun a na poškozeném dopravním zařízení škoda ve výši 10 000 korun. Jednadvacetiletý řidič na místě doznal požití alkoholických nápojů před jízdou. Když policisté u muže provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 1,55 promile alkoholu v krvi. Pozitivní byla také opakovaná dechová zkouška - naměřená hodnota dosáhla 1,70 promile alkoholu v krvi. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nežádal odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Dechová zkouška u řidiče byla pozitivní

V sobotu 6. listopadu patnáct minut po desáté hodině přijali policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina oznámení o dopravní nehodě. Nehoda se stala na křižovatce hlavní silnice s místní komunikací vedoucí do obce Bítovánky na Třebíčsku.

Třiapadesátiletý řidič projížděl s osobním vozidlem Škoda ve směru jízdy od středu obce směrem ke křižovatce se silnicí I/38. Nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu, jehož řidič jel po hlavní silnici ve směru jízdy od obce Cidlina k obci Bítovánky. Došlo ke střetu vozidel, při kterém se lehce zranil řidič osobního vozidla. Zraněného řidiče převezli záchranáři do nemocnice k ošetření. Na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši asi 250 000 korun a poškozením zábradlí a betonové výztuže mostku vznikla další hmotná škoda ve výši asi 50 000 korun. U obou řidičů policisté provedli dechové zkoušky. Řidič nákladního vozidla měl negativní výsledek, ale řidič osobního vozidla měl dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 0,45 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška vykázala hodnotu 0,42 promile alkoholu v dechu. Řidič s hodnotami souhlasil a požití alkoholu doznal s tím, že alkohol konzumoval předchozí den večer. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a případ dopravní nehody zadokumentovali. Muž je podezřelý z přestupku v dopravě. Policisté přestupek zadokumentují a odevzdají k řešení do správního řízení. Ve správním řízení hrozí řidiči sankce až 20 000 korun a zákaz řízení na 6 – 12 měsíců, řidič navíc přijde o sedm bodů v bodovém systému.

 

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 12 Listopad 2021 07:50