Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. října
Stíny 28. října PDF Tisk Email
Čtvrtek, 28 Říjen 2021 00:00

Převrátil nákladní vozidlo na bok

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v úterý 26. října deset minut po deváté hodině ranní oznámení o dopravní nehodě, která se stala v obci Jinošov. Řidič jízdní soupravy složené z tahače a návěsu projížděl po silnici II/399 v obci Jinošov ve směru jízdy od obce Náměšť nad Oslavou k obci Velká Bíteš. Při průjezdu levotočivou zatáčkou v prostoru tříramenné křižovatky nepřizpůsobil rychlost jízdy a v důsledku toho se s jízdní soupravou převrátil na pravý bok. Následně s nákladním vozidlem narazil do sloupu elektrického vedení, svislého dopravního značení a do zaparkovaného osobního vozidla VW. Osobní vozidlo bylo poté odhozeno na terasu domu a přístřešek u terasy. Vlivem vysypání nákladu se poškodily okenní tabule u domu. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 785 000 korun. Policisté u sedmadvacetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní. Při dopravní nehodě se nikdo nezranil. Věc dopravní nehody policisté vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Při srážce se zranilo pět lidí

V úterý 26. října odpoledne patnáct minut před čtrnáctou hodinou jsme přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici III/36064 v katastru města Třebíč.

Dvaadvacetiletá řidička s osobním vozidlem Škoda projížděla po silnici ve směru od obce Slavice k obci Mikulovice. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou vjela do protisměrné části vozovky, kde se čelně střetla s protijedoucím osobním vozidlem VW. Řidička tohoto vozidla jela ve směru na obec Slavice. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiček obou vozidel a tří nezletilých spolujedoucích ve vozidle VW. Všichni byli na místě ošetřeni osádkou vozidla zdravotnické záchranné služby a poté převezeni do Nemocnice Třebíč k dalšímu vyšetření. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidlech ve výši asi 90 000 korun. U řidiček obou vozidel policisté provedli dechové zkoušky s negativními výsledky. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Úterý, 02 Listopad 2021 22:31