Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. října
Stíny 26. října PDF Tisk Email
Úterý, 26 Říjen 2021 07:23

Opilec urážel matku

Policisté z obvodního oddělení v Náměšti nad Oslavou zadokumentovali přestupek proti občanskému soužití. Z přestupku je důvodně podezřelý čtyřiatřicetiletý muž z obce na Třebíčsku, který v sobotu v průběhu v místě svého bydliště v rodinném domku se v podnapilém stavu nejprve hádal se svojí matkou. Při hádce udeřil rukou do stolu a si způsobil zranění na pravé ruce. Na místo si k ošetření přivolal zdravotnickou záchrannou službu. Na místo byli vysláni také policisté, kteří u muže provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 3,22 promile alkoholu v krvi. Na místě si muže převzala posádka zdravotnické záchranné služby a převezla ho na ošetření do nemocnice v Třebíči. Po ošetření se muž vrátil domů a znovu začal hádku se svojí matkou, kterou hrubě urážel a napadal. V bytě rozhazoval věci a stále křičel. Matka měla ze syna obavu, a proto zavolala na místo policisty. Policisté u muže opětovně provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 3,14 promile alkoholu. Vzhledem k předchozímu protiprávnímu jednání a zejména s ohledem na to, že by v jednání mohl opětovně pokračovat a způsobit tak zranění sobě nebo další osobě, byl zajištěn a převezen na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy k vystřízlivění. Přestupek bude projednávat místně příslušný správní orgán.

Při střetu s vozidlem se chodec lehce zranil

V sobotu 23. října kolem půl sedmé večer jsme na integrovaném operačním středisku přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala v Třebíči na silnici III/36061 na ulici Táborská.

Po příjezdu policistů na místo jsme prvotním šetřením zjistili, že sedmasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Škoda projížděl ve směru jízdy od ulice Míčova a přitom ohrozil chodce, který přecházel pozemní komunikaci po vyznačeném přechodu pro chodce. Došlo ke střetu přední části vozidla

 

Škoda s chodcem. Při nehodě se devětašedesátiletý chodec zranil a musel převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Třebíči. Na osobním vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 15 000 korun. Policisté provedli na místě u řidiče i chodce dechové zkoušky – obě měly negativní výsledek. Další okolnosti a míra zavinění jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Třebíč.

Dana Čírtková

Aktualizováno Neděle, 31 Říjen 2021 15:18