Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. října
Stíny 11. října PDF Tisk Email
Pondělí, 11 Říjen 2021 07:22

Řídil silně podnapilý

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v sobotu 9. října před půl desátou večer oznámení o dopravní nehodě, která se stala na ulici Znojemská - průtah pozemní komunikace silnici II/360 - Třebíči.

Jednadvacetiletý řidič jedoucí s vozidlem značky Citroen C5 ve směru jízdy z centra města Třebíč směrem do obce Střítež v prostoru kruhové objezdu u nákupního střediska nepřizpůsobil rychlost jízdy a následkem toho, a také vlivem silné podnapilosti, narazil přední částí svého vozidla do svislého dopravního značení. Poté řidič s vozidlem přejel vyvýšený betonový obrubník kruhového objezdu a kruhový objezd projel přímým směrem. Po dopravní nehodě byl řidič se zraněním transportován vozidlem zdravotnické záchranné služby do zdravotnického zařízení k vyšetření. K jinému zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.

Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 80 000 korun. U řidiče policisté na místě dopravní nehody provedli dechovou zkoušku na zjištění alkoholu. Výsledek byl pozitivní - 2,96 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 3,16 promile alkoholu z dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté u řidiče provedli také test, zdali není ovlivněn jinou návykovou látkou. Toto vyšetření bylo s negativním výsledkem. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení a jednadvacetiletý řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 15 Říjen 2021 11:51