Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. září
Stíny 15. září PDF Tisk Email
Středa, 15 Září 2021 06:55

Kradl v marketu

Ze spáchání trestného činu je podezřelý šestačtyřicetiletý muž, který odcizil v třebíčském obchodním domě lahve s alkoholem. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již opakovaně soudně trestán. Naposledy byl odsouzen letos v červnu a až do začátku příštího roku je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody. Přesto muž v sobotu 11. září odcizil v obchodním domě po sedmé hodině večer dvě lahve s alkoholem a snažil se odejít bez zaplacení. Zastavil ho pracovník ostrahy a na místo byli přivoláni policisté. Podezřelý muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes tři promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže, případ policisté prověřují.

Řídil pod vlivem

V pondělí 13. září zastavili policisté po poledni v Třebíči řidiče vozidla Fiat, který jel po ulici Bráfova třída. U čtyřicetiletého muže při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,46 promile alkoholu a obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška.

Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

Řdil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý dvaatřicetiletý muž, který řídil vozidlo, i přes vyslovený zákaz. V pondělí 13. září jel v Třebíči s vozidlem Peugeot po deváté hodině dopoledne po ulici Znojemská. Řidičský průkaz muž nepředložil a policisté zjistili, že ho ani nevlastní. Muž má totiž od loňského léta na základě rozhodnutí městského úřadu uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až za více než měsíc. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 21 Září 2021 07:12