Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 7. září
Stíny 7. září PDF Tisk Email
Úterý, 07 Září 2021 06:51

Na lavičce ležela opilá žena

V neděli 5. září kolem půl jedné odpoledne přijali policisté oznámení o opilé ženě, která ležela na lavičce na Náměstí Míru v Jaroměřicích nad Rokytnou. Policejní hlídka na místě nalezla čtyřiapadesátiletou ženu, která byla pod značným vlivem alkoholu a nebyla schopna dechové zkoušky. Policisté ženu zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Řídil opilý a v době zákazu

Jednatřicetiletého řidiče, který za volant vozidla usedl pod vlivem alkoholu a v době zákazu, odhalili v sobotu 4. září třebíčští policisté. Osobní automobil Peugeot kontrolovala policejní hlídka pár minut po půlnoci v katastru obce Střítež. Provedená lustrace ukázala, že muž má od května loňského roku vyslovený zákaz řízení, a to na dobu dvou let.

Dále byla součástí kontroly dechová zkouška. Výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 1,03 promile alkoholu. Pozitivní výsledky vykázaly také opakované dechové zkoušky. V další jízdě již muž pokračovat nesměl. Policisté vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Podezřelý z trestného činu

Ze spáchání trestného činu je podezřelý devětatřicetiletý muž z Brněnska. V sobotu 4. září jel s vozidlem Škoda Fabia po druhé hodině odpoledne v Náměšti nad Oslavou po ulici Smetanova, kde ho zastavila hlídka. Při kontrole policisté zjistili, že řidičem je muž, který má od letošního července na základě rozhodnutí magistrátu uložen mimo jiné zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu šesti měsíců. V další jízdě již řidič nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 13 Září 2021 06:41