Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 2. září
Stíny 2. září PDF Tisk Email
Čtvrtek, 02 Září 2021 00:00

Opilý se choval velmi agresivně

Agresivního opilého muže zajistili včera policisté v Náměšti nad Oslavou. Čtyřiatřicetiletý muž z Brněnska je podezřelý ze spáchání trestného činu. V úterý 31. srpna byl před šestou hodinou večer v objektu vlakového nádraží, kde v místnosti čekárny poškodil skleněnou výplň přepážky a lavičku. Když ho napomenula zaměstnankyně, opilý muž začal ženu vulgárně slovně napadat a choval se vůči ní značně útočně. Ženě pomohl náhodný muž a agresivní jednání útočníka se jim podařilo ukončit. Přivolaní policisté poté opilého muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu. Policisté opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Na místě provedli ohledání, zadokumentování a šetření. Agresivní muž způsobil škodu na skle, lavičce a dveřích, která byla vyčíslena na necelých pět tisíc korun. Po vystřízlivění muž putoval na oddělení policie, kde mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Ukradl reprák i sluchátka

Ze spáchání trestného činu je podezřelý dvaatřicetiletý muž, který odcizil v třebíčském obchodním domě zboží v hodnotě za více než dva tisíce korun.

Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již opakovaně soudně trestán. Naposledy byl odsouzen vloni k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do podzimu příštího roku. Přesto muž v úterý 31. srpna odcizil v obchodním domě po páté hodině večer reproduktor, se kterým vyšel ven a ihned jej prodal náhodné osobě. Poté se vrátil do obchodu, kde vzal ještě sluchátka. Odejít chtěl opět bez zaplacení, v tom mu ale zabránil pracovník ostrahy a na místo byli přivoláni policisté. Podezřelý muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu policisté naměřili téměř dvě promile alkoholu. Muže odvezli na oddělení policie k provedení nezbytných úkonů. Je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže, případ policisté prověřují.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 08 Září 2021 13:34