Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 1. září
Stíny 1. září PDF Tisk Email
Středa, 01 Září 2021 06:38

Dívky byly pod obraz

Policisté šetří případ dvou nezletilých dívek, které se opily a stav jedné z nich si vyžádal lékařskou péči. Přivoláni do obce na Hrotovicku byli v pondělí 30. srpna po čtvrté hodině odpoledne. Jedna z dívek nebyla schopna provedení dechové zkoušky, zdravotnickou záchrannou službou byla převezena na vyšetření do nemocnice. Druhá dívka měla přes jedno promile a převzal ji do péče rodič. Policisté zjišťují, za jakých okolností se dívky mladší osmnácti let k alkoholu dostaly, případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku. Informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí.

 

Policisté by chtěli opětovně opět apelovat na rodiče, aby věnovali dětem patřičnou pozornost. Je nutné, aby měli přehled o aktivitách, kterými se jejich dítě ve svém volném čase zabývá. Rodiče by měli vědět, jakým způsobem, s kým a kde jejich dítě tráví volný čas a v jakém stavu se vrací domů.

Dospívající mládež je mnohdy bez dohledu dospělé osoby se svými vrstevníky a může se stát, že budou chtít vyzkoušet něco, o čem vědí, že je to zakázané. To ale s sebou samozřejmě nese riziko, že se děti dostanou do situací, které pro ně mohou být nebezpečné nebo přímo ohrožující jejich život a zdraví. Mezi tyto situace patří experimentování s alkoholem a cigaretami, které je ještě posíleno zvláště ve skupině vrstevníků, kteří se mezi sebou vzájemně "hecují". Alkohol a jiné návykové látky ale mají na organismus dítěte nevypočitatelné účinky. Může tak lehce dojít k intoxikaci, ztrátě vědomí nebo k jinému ohrožení zdraví i života dítěte. Je také nutné zejména dospívající mládež poučit o protiprávnosti podání alkoholu osobám mladším osmnácti let, tak aby sami požití alkoholu jiným mladistvým nebo nezletilým neumožňovali.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 08 Září 2021 13:33