Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 31. srpna
Stíny 31. srpna PDF Tisk Email
Úterý, 31 Srpen 2021 07:02

Bez řidičáků s perníkem

V sobotu 28. srpna zastavili policisté do desáté hodině večer v obci Želatava vozidlo Citroen, které řídila osmadvacetiletá žena ze Znojemska. Při kontrole zjistili, že řidička nevlastní řidičské oprávnění. Dále byl u ženy pozitivní test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, a to na amfetamin. Lékařskému vyšetření se odmítla bezdůvodně podrobit. V další jízdě již řidička nesměla pokračovat. Dopustila se závažného přestupkového jednání na úseku dopravy, které policisté šetří.

 

Neposlechl soud

V sobotu 28. srpna jel v Třebíči osmadvacetiletý řidič vozidla Mitsubishi po ulici Rafaelova, kde ho po čtvrté hodině odpoledne zastavila policejní hlídka. Dechová zkouška byla u řidiče negativní, testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou stejně jako lékařskému vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit.

Dopustil se tak závažného přestupkového jednání. Policisté déle zjistili, že vloni byl muži uložen na základě rozhodnutí městského úřadu zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až na konci letošního roku. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují.

 

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 07 Září 2021 06:59