Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 24. srpna
Stíny 24. srpna PDF Tisk Email
Úterý, 24 Srpen 2021 14:48

Vyboural se na elektrokoloběžce

V neděli 22. srpna deset minut před půl šestou odpoledne přijali policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina oznámení o dopravní nehodě, která se stala na Třebíčsku. Na pozemní komunikaci silnici II/361 v katastru obce Příštpo havaroval dvaačtyřicetiletý muž. Cyklista jedoucí na elektrokoloběžce projížděl ve směru od obce Rozkoš k obci Příštpo, kdy při projíždění přímého úseku se nechoval ohleduplně a ukázněně a vyjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde havaroval. Při havárii si způsobil zranění, pro které byl na místě ošetřen posádkou vozidla zdravotnické záchranné služby a následně byl převezen do Nemocnice Třebíč k dalšímu vyšetření. K žádnému dalšímu zranění osob při havárii nedošlo.

U cyklisty provedli policisté na místě havárie orientační dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu přístrojem. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní – s výsledkem 2,81 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 2,69 promile alkoholu v dechu. Při havárii došlo ke hmotné škodě na koloběžce ve výši dva tisíce korun. Další okolnosti dopravní nehody je předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Třebíč.

 

Řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu

Policisté z obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou prováděli v neděli 22. srpna v rámci běžného výkonu služby dohled nad bezpečností a plynulostí v dopravě. Krátce před desátou hodinou ranní zastavili k silniční kontrole osobní vozidlo Citroen Berlingo. Jeho šestačtyřicetiletý řidič projížděl po silnici I/23 v obci Rapotice ve směru jízdy na Brno. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla a poté ho vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky ke zjištění případného ovlivnění alkoholem. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní - 1,25 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 1,31 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, nežádal lékařské vyšetření ani odběr krve a k požití alkoholických nápojů se doznal. Uvedl, že předchozí den v nočních hodinách popíjel červené víno. Ráno se vydal do lesa na houby a zastavila ho ke kontrole policejní hlídka. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Při lustraci v databázi policisté zjistili, že muž neměl za volantem co dělat, neboť pozastaveno řidičské oprávnění na všechny skupiny z důvodu exekuce. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 31 Srpen 2021 07:07