Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. srpna
Stíny 9. srpna PDF Tisk Email
Pondělí, 09 Srpen 2021 07:12

Jel i když pil

V pátek 6. srpna zastavili policisté v Třebíči řidiče, který jel před jedenáctou hodinou dopoledne s vozidlem Citroen po silnici na ulici Novodvorská. U muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 0,91 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Policisté sedmapadesátiletému řidiči zakázali pokračovat v další jízdě a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupku na úseku dopravy, který policisté šetří.

 

Alkohol způsobil havárii

V sobotu 7. srpna jela před jedenáctou hodinou večer po silnici ve směru od Vladislavi k Náměšti nad Oslavou řidička vozidla Kia Ceed. Přejela do protisměru, vjela na krajnici a s automobilem havarovala v silničním příkopu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění. Policisté provedli u ženy dechovou zkoušku, při které jí naměřili hodnotu 1,57 promile alkoholu.

Obdobnou hodnotu u ní ukázala také opakovaná zkouška. Místo nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Na vozidle vznikla škoda přibližně za padesát tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodu prověřují.

 

Kana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 14 Srpen 2021 07:27