Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 27. července
Stíny 27. července PDF Tisk Email
Úterý, 27 Červenec 2021 00:00

Řídil pod vlivem alkoholu

V neděli 25. července zastavili policisté před osmou hodinou ráno řidiče vozidla Škoda Fabia, který jel ve směru od Jaroměřic nad Rokytnou na obec Příštpo. U jednatřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 1,58 promile alkoholu. Opakované zkoušky ukázaly u řidiče obdobné hodnoty. V další jízdě muž již nesměl pokračovat. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

Opilého muže zajistili

V neděli 25. července přijali policisté kolem jedenácté hodiny dopoledne oznámení o muži, který se opil a v bytovém domě v Třebíči ohrožoval svoje okolí. Na společné chodbě bouchal na dveře bytu své známé, slovně ji urážel, vyhrožoval fyzickým napadením, opakovaně odcházel a k bytu se opět vracel.

Na místo vyjela policejní hlídka. Před jejich příjezdem muž utekl. Policisté ho v krátké době vypátrali a při dechové zkoušce naměřili pětatřicetiletému muži hodnotu 1,76 promile alkoholu. Opilého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, případ policisté šetří.

 

 

Byl značně opilý

V neděli 25. července byli policisté v Třebíči před osmou hodinou večer přivoláni na Komenského náměstí, kde dle přijatého oznámení ležel bezvládně muž. Policisté vyjeli na místo a zjistili, že se jedná o opilého šestačtyřicetiletého muže. Nebyl schopen samostatné chůze. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 3,82 promile alkoholu. Opilého muže policisté zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

Hledaného vypátrali

Policisté vypátrali v Třebíči muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. V sobotu 24. července večer byl dvaapadesátiletý muž z Jihlavska v restauračním zařízení. Při jeho kontrole policisté zjistili, že se jedná o muže, na kterého byl v polovině července vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,51 promile alkoholu. Hledaného muže zadrželi a následně ho eskortovali do věznice.

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 02 Srpen 2021 06:26