Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. července
Stíny 26. července PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Červenec 2021 06:30

Motocyklista nezvládl řízení a havaroval

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 23. července v půl šesté ráno oznámení o dopravní nehodě, která se stala na Třebíčsku. Řidič projížděl s motocyklem značky YAMAHA po silnici II/392 v katastru obce Mohelno ve směru jízdy od obce Mohelno směrem k obci Dukovany. Motocyklista se při jízdě nechoval ohleduplně a ukázněně a nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dopravně technickému

stavu pozemní komunikace. Po projetí pravotočivé zatáčky vyjel do levého silničního příkopu a havaroval v prostoru pole. Při dopravní nehodě došlo ke zranění pětapadesátiletého řidiče, který musel být vozidlem zdravotnické záchranné služby převezen do Nemocnice Třebíč k ošetření. K jinému zranění osob nedošlo. Dechovou zkoušku na alkohol u řidiče provedli na místě nehody policisté z obvodního oddělení Hrotovice s negativním výsledkem. Při nehodě vznikla hmotná škod ve výši 20 000 korun.

 

Když zahlédl policejní hlídku, odbočil na polní cestu

Policisté z obvodního oddělení Hrotovice v rámci běžného výkonu služby dohlíželi v pátek 23. července v dopoledních hodinách na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Kolem půl jedenácté dopoledne chtěli policisté provést silniční kontrolu osobního vozidla Škoda Octavia, jehož řidič projížděl po silnici III/15245 z Hrotovic směrem na obec Dalešice. Když ale řidič spatřil policejní hlídku, rychle odbočil před hlídkou vlevo na polní cestu. Policisté i přesto osobní vozidlo a jeho řidiče zkontrolovali a velice brzy vyšlo najevo, proč se řidič chtěl kontrole vyhnout. Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné pro řízení a provoz vozidla. Poté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní - 0,85 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měly také opakované dechové zkoušky - 0,98, 1,00 a 0,72 promile alkoholu v dechu. Devětadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nežádal lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Policistům doznal požití alkoholu předchozího dne. Policisté zadrželi muž řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který policisté zadokumentovali a odevzdají jej k řešení do správního řízení místně příslušnému správnímu orgánu.

 

Aktualizováno Pátek, 30 Červenec 2021 09:37