Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. července
Stíny 22. července PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Červenec 2021 07:29

Straka v garáži

Třebíčští policisté pátrají po pachateli, který vnikl do garáže rodinného domu, odkud si odnesl počítačovou techniku. K činu došlo v době od půl deváté večer pondělí 19. července do půl šesté ráno následujícího dne na ulici Družstevní v Okříškách. Škoda, kterou pachatel svým jednáním způsobil, byla předběžně vyčíslena na částku kolem dvaceti tisíc korun. Policisté na místě provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a porušování domovní svobody.

Zákaz řízení a drogy

Policisté z obvodního oddělení v Moravských Budějovicích kontrolovali v úterý 20. července kolem půl třetí odpoledne na ulici Husova osobní automobil Audi, jehož řidičem byl sedmadvacetiletý muž. Provedená lustrace ukázala, že muž má od letošního května vyslovený zákaz řízení, a to na dobu dvou let.

Dále byl součástí silniční kontroly test na drogy. Výsledek byl pozitivní a vykázal přítomnost amfetaminu. Policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, což bezdůvodně odmítl. Další jízdu mu policisté na místě zakázali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Aktualizováno Pondělí, 26 Červenec 2021 12:11