Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. července
Stíny 16. července PDF Tisk Email
Pátek, 16 Červenec 2021 06:47

Alkohol za volantem

Policisté z obvodního oddělení v Náměšti nad Oslavou zastavili ve středu 14. července kolem půl šesté ráno v katastru obce Rapotice osobní automobil Toyota. Řidičkou byla pětačtyřicetiletá žena, která se na výzvu policejní hlídky podrobila dechové zkoušce. Výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 0,40 promile alkoholu. Také opakované měření vykázalo pozitivní výsledek. Policisté ženě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Řidička se bude z přestupkového jednání na úseku dopravy zodpovídat před příslušným správním orgánem.

 

Usedl za volant v době zákazu

Muže, který za volant vozidla usedl v době vysloveného zákazu, odhalili ve středu 14. července policisté z obvodního oddělení v Moravských Budějovicích.

Osobní automobil Audi kontrolovala policejní hlídka na ulici Husova před šestou hodinou ráno. Provedená lustrace ukázala, že šestadvacetiletý muž má okresním soudem vyslovený dvouletý zákaz řízení a za volant vozidla nesmí usednout do poloviny roku 2022. V další jízdě již pokračovat nesměl a svým jednáním naplnil znaky skutkové podstaty trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

 

 

 

 

 

 

 

Stanislava Rázlová

Aktualizováno Úterý, 20 Červenec 2021 08:56