Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 2. července
Stíny 2. července PDF Tisk Email
Pátek, 02 Červenec 2021 06:59

Řidič byl opilý

S více než dvěma promile alkoholu v dechu řídil v Třebíči vozidlo třicetiletý muž. Ve středu 30. června jel po osmé hodině večer s automobilem BMW po ulici Modřínová. Vozidlo policisté zastavili a provedli kontrolu. U řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,25 promile alkoholu a obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Policisté řidiči další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

Opilý hrozil nožem

Ve středu 30. června byli policisté v Náměšti nad Oslavou před osmou hodinou večer přivoláni na ulici Třebíčská, kde se dle přijatého oznámení nacházel opilý podezřele vyhlížející muž.

Na místo vyjeli policisté situaci prověřit. Muž při jejich příjezdu vstal, choval se agresivně a držel v ruce nůž. Na opakované výzvy, aby ho odhodil a zanechal protiprávního jednání, zprvu nereagoval, poté se dal na útěk. Policisté muže dostihli a zajistili ho. U devětadvacetiletého muže provedli dechovou zkoušku a naměřili mu přes dvě promile alkoholu. Nůž policisté zajistili. Následně ho odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, který policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 07 Červenec 2021 07:48