Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 1. června
Stíny 1. června PDF Tisk Email
Úterý, 01 Červen 2021 07:55

Opilec jel ze Židů na záchytku

Třebíčští policisté vyjížděli v pátek 28. května po jedenácté hodině večer do ulice L. Pokorného, kde se měl pohybovat opilý muž, který vulgárně pokřikoval na ostatní občany. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že se jedná o jednadvacetiletého muže, který jevil známky opilosti. Z tohoto důvodu s ním policisté provedli zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, která byla pozitivní a vykazovala hodnotu 2,22 promile. Jelikož mladík neskýtal záruky, že ve svém protiprávním jednání nebude i nadále pokračovat, tak ho policisté zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici

k vystřízlivění. Případ poté zadokumentovali jako přestupek proti veřejnému pořádku, ze kterého se muž bude zpovídat ve správním řízení, kde mu hrozí až několikatisícová pokuta.

 

 

Řidič nadýchal téměř čtyři promile

Policisté z obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou prováděli v neděli 30. května po šesté hodině odpoledne běžnou silniční kontrolu na ulici Třebíčská, při které zastavili osobní automobil Renault, který řídil padesátiletý muž. Policisté s řidičem v rámci kontroly provedli zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, která byla pozitivní a vykazovala hodnotu 3,78 promile. Z tohoto důvodu policisté muži zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Jelikož muž svým jednáním bezprostředně ohrožoval svůj život, životy nebo zdraví jiných osob a majetek, tak ho policisté zajistili a převezli na Protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy k vystřízlivění. Poté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel.

David Linhart

Aktualizováno Neděle, 06 Červen 2021 09:10