Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 31. května
Stíny 31. května PDF Tisk Email
Pondělí, 31 Květen 2021 08:18

Nemá ani kartu, ani peníze

Více jak dvacet tisíc zaplatil muž za zboží, které si objednal přes internet. Muž na jednom internetovém portálu zareagoval v dubnu na inzerát, kde prodejce nabízel grafickou kartu. Po vzájemné komunikaci zaslal dle požadavku prodejce na cizí bankovní účet částku přes dvacet tisíc korun. Zakoupené zboží ani své peníze však již zpět nedostal. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Policisté v souvislosti s tímto případem opětovně apelují na veřejnost. Při nakupování přes internet buďte velmi obezřetní. Zvláště při platbách za zboží či služby, které jsou vyžadovány předem prostřednictvím bankovního převodu, je nutné dbát mimořádné opatrnosti. Pravděpodobnost, že naletíte podvodníkovi, je velká zejména v případech, kdy je cena výrazně nižší, než je na běžném trhu.

Buďte velmi obezřetní při provádění platby předem a nezasílejte peníze na nedůvěryhodné účty. Můžete tak přijít o své našetřené peníze.

 

 

Alkohol za volantem

Hrotovičtí policisté zastavili v sobotu 29. května kolem půl jedenácté dopoledne na ulici 1. Máje osobní automobil Škoda, jehož řidičem byl jednačtyřicetiletý muž. Součástí kontroly byla dechová zkouška a muž nadýchal 0,93 promile alkoholu. Naměřené hodnoty opakovaných měření byly 1,07 a 1,13 promile. Policisté muži zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Stanislava Rázlová

Aktualizováno Pátek, 04 Červen 2021 06:18