Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. května
Stíny 16. května PDF Tisk Email
Neděle, 16 Květen 2021 09:13

Řídil pod vlivem alkoholu

Ve čtvrtek 13. května jel v Třebíči ve směru od ulice Račerovická k ulici Budíkovická řidič vozidla Ford Transit. Vjel na úsek komunikace, kde je přechodnou úpravou vjezd zakázán. Automobil policisté po druhé hodině odpoledne zastavili a provedli kontrolu. Při dechové zkoušce naměřili jednapadesátiletému řidiči hodnotu 0,87 promile alkoholu. Další jízdu mu policisté zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Řidičem byl cizinec, který je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání. Vzhledem k důvodnému podezření, že se bude vyhýbat řízení o přestupku, byla mu uložena kauce.

Jel bez řidičáku

Ve čtvrtek 13. května zastavili policisté v Jaroměřicích nad Rokytnou před jedenáctou hodinou večer vozidlo Mazda, jehož čtyřiačtyřicetiletý řidič jel po ulici Poděbradova.

Muž při kontrole nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že ani není držitelem řidičského oprávnění. Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se řidič bezdůvodně odmítl podrobit, stejně jako lékařskému vyšetření. Policisté muži zakázali pokračovat v další jízdě. Je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání, které policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 21 Květen 2021 12:59