Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. května
Stíny 10. května PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Květen 2021 07:31

Srazil cyklistu a ujel

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek oznámení o dopravní nehodě, která se měla stát na Třebíčsku. Dvaatřicetiletý řidič s osobním motorovým vozidlem Hyundai projížděl po pozemní komunikaci silnici III/3935 ve směru jízdy od obce Senorady k obci Mohelno, kdy deset minut po osmnácté hodině způsobil v katastru obce Mohelno dopravní nehodu. Řidič se nechoval ohleduplně a ukázněně a při předjíždění ohrozil cyklistu, který jel na svém jízdním kole vpravo při pravém okraji komunikace ve směru na obec Mohelno. Došlo ke střetu pravého zpětného zrcátka jedoucího vozidla Hyundai s jedoucím cyklistou, který byl po střetu sražen na komunikaci. Řidič na místě dopravní nehody nezastavil a z místa odjel. Při dopravní nehodě došlo ke zranění cyklisty, který byl letecky transportován vrtulníkem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Brně.

K jinému zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na jízdním kole a vozidle Hyundai v celkové výši 4 000 korun. Případem se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Třebíč, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

Řidič nadýchal

Policisté z obvodního oddělení Třebíč v rámci běžného výkonu služby prováděli dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. V pátek 7. května ráno patnáct minut po osmé hodině kontrolovali v rámci silniční kontroly osobní vozidlo Peugeot. Jeho řidič s vozidlem projížděl z ulice Spojenců na ulici Bartuškova, kde ho předepsaným způsobem zastavila policejní hlídka. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní - 0,60 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 0,63 promile alkoholu v dechu. Jednatřicetiletý řidič s naměřenými hodnotami na místě souhlasil a doznal požití alkoholických nápojů. Policisté řidiči zakázali další jízdu. Protiprávní jednání řidiče policisté zadokumentovali a oznámí jej do správního řízení. Pokud je výše alkoholu v krvi nižší než jedno promile, pak se řidič dopustí přestupku, který lze projednat pouze ve správním řízení a hrozí za něj sankce ve výši až 20 000 korun a zákazem řízení motorových vozidel na 6 měsíců až 12 měsíců. Pokud je však výše alkoholu v krvi vyšší než jedno promile, pak se řidič dopustí trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest nebo trest zákazu činnosti.

Dana Čírtková

 

 

Aktualizováno Čtvrtek, 13 Květen 2021 08:41