Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. května
Stíny 3. května PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Květen 2021 14:15

Byl opilý, pod drogami a dezorientovaný

Ve čtvrtek 29. dubna pátrali policisté po muži, který se ztratil na Náměšťsku. Po čtvrté hodině ráno přijali na tísňové lince oznámení od muže, mluvil značně zmateně a nesouvisle, byl zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. Uvedl, že už dobu bloudí lesem a neví, kde je, ani jak se odsud dostat. Policisté na základě získaných informací vytipovali, že by se mohlo jednat o lokalitu obcí Březník – Sudice. Lokalitu začaly propátrávat policejní hlídky a do hledání muže se zapojili také policejní psovodi. Před devátou hodinou dopoledne se policistům podařilo devětatřicetiletého muže nalézt. Byl u obce Březník v blízkosti hřiště. Muž byl drobně poraněný a stále dezorientovaný. Policisté mu poskytli potřebnou pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Při dechové zkoušce muži naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu a pozitivní měl také test na přítomnost amfetaminu. Po vyšetření lékařem policisté muže zajistili a byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Zloděj z garáže sebral pneumatiky a další věci

Policisté z obvodního oddělení Třebíč zadokumentovali případ krádeže vloupáním od garáže v Třebíči.

Zatím neznámý pachatel v přesně nezjištěn době v období od 10. dubna do 1. května nezjištěným způsobem překonal uzamčení vrat garáže, ze které následně odcizil uložené věci. Zmizely čtyři pneumatiky, čtyři obaly na pneumatiky, akumulační vrtačka XT-Lina, pracovní brašna a další příslušenství. Majiteli zloděj způsobil škodu v celkové výši přesahující 26 000 korun.   Policisté místo ohledali, zajistili upotřebitelné stopy a po pachateli krádeže pátrají. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže vloupáním.

 

Řidič je podezřelý z přestupků

Ve čtvrtek 29. dubna zastavili policisté po třetí hodině odpoledne v Třebíči vozidlo Mazda, jehož řidič jel ve směru od ulice V. Nezvala na ulici Sucheniova. Dechová zkouška byla u čtyřiačtyřicetiletého řidiče negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test byl pozitivní na amfetamin. Lékařskému vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit. Řidičský průkaz u sebe neměl, neboť ho nevlastní. Muž již v další jízdě nesměl pokračovat. Je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy, které policisté šetří.

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 07 Květen 2021 13:32