Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 1. května
Stíny 1. května PDF Tisk Email
Sobota, 01 Květen 2021 08:57

Vzal na řidiče autobusu pistoli


Včera odpoledne došlo v Třebíči k incidentu mezi dvěma řidiči – řidičem linkového autobusu a řidičem osobního vozidla. Případem se zabývají policie z obvodního oddělení Třebíč. Jednadvacetiletý řidič osobního vozidla VW Golf dneska kolem patnácté hodiny nedal u obchodního centra na ulici kpt. Jaroše v Třebíči přednost v jízdě zprava po hlavní pozemní komunikaci jedoucímu řidiči linkového autobusu. Ke střetu vozidel nedošlo a řidič autobusu na nedání přednosti v jízdě zareagoval tím, že na řidiče osobního v vozidla zatroubil. Řidič osobního vozidla na toto upozornění reagoval velmi nebezpečně, když skrze stažené okénko ze svého vozidla namířil na za ním jedoucího řidiče uvedeného autobusu krátkou střelnou zbraní. Tato událost vyvolala v řidiči autobusu vážnou obavu o život, proto pokračoval v jízdě za uvedeným vozidlem až na světelnou křižovatku ulic Rafaelova-Sportovní, kde na signál stůj řidič osobního vozidlo zastavil a řidič autobusu zastavil za ním,  z autobusu vystoupil a oslovil řidiče osobního auta. Ten ze svého vozidla vystoupil a fyzicky napadl řidiče autobusu úderem pěstí do obličeje. Řidič autobusu ale útočníka zpacifikoval, svedl ho na zem, kde ho držel až do příjezdu policejní hlídky.

 

Policisté řidiče osobního vozidla zajistili a převezli na obvodní oddělení Třebíč k provedení dalších úkonů. V osobním vozidle zajistili plynovou pistoli. U obou řidičů policisté provedli dechové zkoušky u test na přítomnost omamných a psychotropních látek s negativním výsledkem. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a případem se zabývají policisté z obvodního oddělení Třebíč.

Řidič osobního vozidla je podezřelý ze spáchání trestných činů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Řidič autobusu po incidentu utrpěl drobné poranění v obličeji a vyhledal lékařské ošetření v třebíčské nemocnici. Při incidentu nedošlo k žádné škodě na majetku ani ke škodě na žádném z vozidel.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Úterý, 04 Květen 2021 08:51