Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 20. dubna
Stíny 20. dubna PDF Tisk Email
Úterý, 20 Duben 2021 07:05

Nález munice

V sobotu 17. dubna přijali policisté před čtvrtou hodinou odpoledne oznámení o nálezu podezřelého předmětu v obci Slavíkovice, kde ležel na břehu rybníka mezi kameny. Na místo vyjela policejní hlídka a přivolán byl také policejní pyrotechnik. Jednalo se o německý dělostřelecký granát. Střela byla bez hlavového zapalovače, nicméně výbušnina a počinová náložka se v ní nacházela. Munici pyrotechnik zajistil a odvezl k likvidaci.

Řídil auto přes zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý šestadvacetiletý muž z Třebíčska. V neděli 18. dubna jel řidič před jedenáctou hodinou večer s automobilem Škoda Felicia v Třebíči po Komenského náměstí. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu.

Zjistili, že řidičem je muž, který má na dva roky soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou a lékařskému vyšetření se muž odmítl podrobit, dopustil se tak přestupkového jednání. Policisté sdělili muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 23 Duben 2021 08:21