Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. dubna
Stíny 12. dubna PDF Tisk Email
Pondělí, 12 Duben 2021 09:09

Cyklista havarovala, dechová zkouška byla pozitivní

V sobotu 10. dubna kolem půlnoci jsme přijali na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina oznámení o havárii cyklistky. Nehoda se stala na silnici II/403 v obci Chlum. Čtyřicetiletá cyklistka jela na trekovém kole ve směru jízdy od obce Kouty směrem do obce Chlum. Nezvládla na přímém úseku řízení jízdního kola, následkem čehož havarovala a spadla na komunikaci. Při dopravní nehodě došlo ke zranění cyklistky, která byla vozidlem zdravotnické záchranné služby převezena do nemocnice k ošetření. Na místě dopravní nehody byla u cyklistky provedena dechová zkouška na zjištění alkoholu s pozitivním výsledkem – 1,01 promile alkoholu v dechu. Na dotaz policistů, proč jela na svém jízdním kole po jedenadvacáté hodině, kdy je v platnosti zákaz volného pohybu osob, uvedla, že se jela projet. Dalšími okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

Podnapilý obtěžoval sousedy

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek v noci oznámení o rušení nočního klidu v Želetavě. Na místo byla kolem půl jedenácté v noci vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení Moravské Budějovice. Policisté prvotním šetřením zjistili, že na místní ubytovně se pohybuje silně podnapilý muž, který pobíhá po chodbách ubytovny, křičí a bouchá do stěn a na dveře pokojů.

Policisté muže ztotožnili – jednalo se o třiačtyřicetiletého muže ze Znojemska. Na místě se muž podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem - 2,14 promile alkoholu v krvi. Vzhledem k podnapilosti a předchozím protiprávním jednáním vznikla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, a proto ho policisté zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy l vystřízlivění. Muž je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku. Policisté protiprávní jednání zadokumentovali a přestupek oznámí místně příslušnému správnímu orgánu do správního řízení.

 

 

Při nehodě se zranila řidička osobního vozidla

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v sobotu 10. dubna dopoledne kolem půl jedenácté oznámení o dopravní nehodě, která se stala v prostoru křižovatky na místní komunikaci na ulici Revoluční v Třebíči. Jednapadesátiletý řidič jedoucí křižovatkou s vozidlem Škoda Octavia po vedlejší místní komunikaci nedal přednost v jízdě řidičce jedoucí s vozidlem VW Golf křižovatkou po hlavní komunikaci. Došlo ke střetu obou vozidel. Při dopravní nehodě se zranila řidička vozidla VW Golf, která byla převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Třebíči. Alkohol u řidičů zúčastněných vozidel vyloučily provedené dechové zkoušky na místě dopravní nehody. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na zúčastněných vozidlech v celkové výši 110 000 korun. Dalším šetřením dopravní nehody se zabývají policisté dopravního inspektorátu Třebíč.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Čtvrtek, 15 Duben 2021 06:51