Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. dubna
Stíny 9. dubna PDF Tisk Email
Pátek, 09 Duben 2021 12:10

Byl pod vlivem alkoholu

Ve středu 7. dubna odhalili policisté řidiče, který usedl za volant pod vlivem alkoholu. Po deváté hodině dopoledne jel devětatřicetiletý muž s vozidlem Kia po silnici u obce Krokočín, kde ho zastavila hlídka. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 0,59 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupku na úseku dopravy, který policisté šetří.

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý šestadvacetiletý muž, který řídil vozidlo, i když to má zakázáno. V pondělí 5. dubna jel muž před jedenáctou hodinou večer s automobilem Audi v Moravských Budějovicích po ulici U Mastníka. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu.

Zjistili, že řidičem je muž, který má od března na základě rozhodnutí městského úřadu uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do jara příštího roku. Dechová zkouška u něho byla negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ukázal pozitivní hodnotu na amfetamin. Lékařskému vyšetření se řidič odmítl bezdůvodně podrobit a dopustil se tak dalšího přestupku. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují. Přestupkové jednání řidiče policisté dále šetří.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Čtvrtek, 15 Duben 2021 06:51