Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 4. dubna
Stíny 4. dubna PDF Tisk Email
Pondělí, 05 Duben 2021 14:49

Za volant muž usedl bez řidičáku a pod vlivem alkoholu

Třebíčští policisté zastavili ve čtvrtek 1. dubna kolem druhé hodiny odpoledne na ulici Znojemská osobní automobil Renault, jehož řidičem byl dvaapadesátiletý muž. Součástí silniční kontroly byla dechová zkouška. Výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 0,34 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní. Policisté navíc provedenou lustrací zjistili, že muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění. V další jízdě již pokračovat nesměl. Z přestupků na úseku dopravy se bude zodpovídat před příslušným správním orgánem.

Test byl u řidiče pozitivní na drogy

V sobotu 3. dubna kolem páté hodiny odpoledne zastavili třebíčští policisté na ulici Velkomeziříčská osobní automobil Škoda. V rámci kontroly se osmadvacetiletý řidič podrobil dechové zkoušce a testu na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami.

Výsledek dechové zkoušky byl negativní. Opačně tomu však bylo v případě testu na drogy. Ten vykázal přítomnost amfetaminu. Policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasil. V další jízdě již pokračovat nesměl a je podezřelý z přestupku na úseku dopravy.

 

Stanislava Rázlová

Aktualizováno Pátek, 09 Duben 2021 12:20