Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. března
Stíny 15. března PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Březen 2021 00:00

Dva cyklisté havarovali

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 12. března kolem půl čtvrté odpoledne oznámení o dopravní nehodě, která se stala na místní komunikaci v Libušině údolí v Třebíči. Čtyřicetiletá cyklistka jela na horském kole po místní komunikaci ve směru jízdy od ulice Na Potoce do Libušina údolí k cyklostezce. Po projetí zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a zejména nejela takovou rychlostí, aby byla schopna zastavit kolo na vzdálenost, na kterou má rozhled. S horským kolem najela na omítku, která opadala z betonového pilíře na místní komunikaci. Vlivem toho z horského kola upadla na komunikaci. Při havárii došlo k lehkému zranění cyklistky, která na místě nepožadovala lékařské ošetření s tím, že pokud bude potřeba, tak si lékařské ošetření zajistí sama. Policisté u ženy provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Za cyklistkou jel na horském kole další cyklista, který také upadl na komunikaci. Tento cyklista zranění neutrpěl. Ke střetu obou cyklistů nedošlo.

Opilý chlapec naboural dvě auta

Policisté z integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v sobotu 13. března v jednu hodinu v noci oznámení o dopravní nehodě, která se stala v Třebíči na parkovišti na ulici Řípovská. Mladistvý chlapec po předchozím požití alkoholických nápojů usedl za volant osobního motorového vozidla Citroen a při opakovaných pokusech o vyjetí z parkovacího místa došlo ke střetu se zaparkovaným osobním automobilem Škoda Felicia a následně ještě se zaparkovaným osobním automobilem značky Dacia.

Policisté mladíka vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní - 1,31 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška 1,24 promile alkoholu v dechu. Mladík požití alkoholu před jízdou doznal a s výsledky měření souhlasil. Chlapec byl za přítomnosti zákonného zástupce řádně poučen o možnosti žádat lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, které po poučení nežádal. V době dopravní nehody s ním byli ve vozidle jako spolujedoucí ještě další dvě mladistvé osoby. Všechny mladistvé osoby byly předány na místě dopravní nehody jejich zákonným zástupcům. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Došlo pouze ke hmotné škodě na zúčastněných vozidlech v celkové výši 32 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Třebíč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření.

 

 

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 19 Březen 2021 17:58