Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 23. února
Stíny 23. února PDF Tisk Email
Úterý, 23 Únor 2021 07:08

Opilého policisté zajistili

V neděli 21. února přijali policisté po jedné hodině odpoledne oznámení o opilém muži, který se v domě chová násilně vůči své blízké. Do obce Želetava vyjela policejní hlídka. Policisté zjistili, že v bytě muž ženu slovně i fyzicky napadal a bránil jí v pohybu. Muž byl pod vlivem alkoholu, odmítal uposlechnout pokynů a jeho agresivita se stupňovala. Policisté ho zajistili, při dechové zkoušce muži naměřili hodnotu 2,36 promile alkoholu. Následně ho odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Třiačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití a přestupku proti veřejnému pořádku, případ policisté šetří.

Opilý řidič havaroval

V sobotu 20. února jel v časných ranních hodinách řidič vozidla VW Golf ve směru od Třesova na obec Okarec a při průjezdu zatáčky havaroval. Vjel do protisměru a následně mimo komunikaci na pole. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Policisté provedli u osmatřicetiletého muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,34 promile alkoholu.

Provedli ohledání a zadokumentování místa. Na vozidle vznikla škoda za přibližně třicet tisíc korun. Řidičský průkaz muž nepředložil. Dále policisté zjistili, že majitel vozidla o tom, že ho muž užil k jízdě, neví. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci, případ dále prověřují. Šetří také dopravní nehodu. Vozidlo si převzal jeho majitel.

 

Řidič se dopustil trestného činu

V pátek 19. února zastavili policisté kolem půl třetí odpoledne v Nové Brtnici vozidlo Škoda Octavia a provedli kontrolu. Zjistili, že řidičem je sedmadvacetiletý muž z Třebíčska, který má od konce loňského roku na základě rozhodnutí městského úřadu uložen mimo jiné zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku a naměřili mu hodnotu 0,25 promile alkoholu. Pozitivní byl u něho také test na přítomnost návykových látek, a to na marihuanu. Lékařského vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit. Policisté mu další jízdu zakázali. Řidiči sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále se muž dopustil přestupků na úseku dopravy.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 26 Únor 2021 07:52