Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. února
Stíny 10. února PDF Tisk Email
Středa, 10 Únor 2021 09:16

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý čtyřiadvacetiletý muž z Brněnska, který řídil vozidlo, i když to má zakázáno. V sobotu 6. ledna jel muž po deváté hodině večer s automobilem Hyundai po silnici ve směru od Moravských Budějovic na Častohostice. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že řidičem je muž, který má od loňského jara uložen soudem trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až v první polovině roku 2027. Dechová zkouška u něho byla negativní. Testu na ovlivnění návykovou látkou se muž odmítl bezdůvodně podrobit a dopustil se tak přestupku. Je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Muž je podezřelý také z přestupků na úseku dopravy.

Řidič byl pod vlivem alkoholu

V pátek 5. února prováděli policisté v katastru obce Ptáčov dohled nad silničním provozem. Po desáté hodině dopoledne zastavili vozidlo Audi, jehož řidič jel příliš rychle na úseku, kde je povolena nejvyšší rychlost 70 km/h.

U automobilu policisté naměřili 103 km/h. U řidiče provedli dechovou zkoušku, při které devětadvacetiletému muži naměřili hodnotu 0,9 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Požití alkoholu řidič i přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy, které policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 15 Únor 2021 12:37