Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 2. února
Stíny 2. února PDF Tisk Email
Úterý, 02 Únor 2021 09:38

Řidič je podezřelý z přestupku

V pátek 29. ledna odhalili policisté v Náměšti nad Oslavou řidiče, u kterého ukázal provedený test přítomnost drog. Před devátou hodinou večer jel jednadvacetiletý muž s vozidlem Škoda po ulici Brněnská. Automobil zastavili policisté a provedli kontrolu. Dechová zkouška byla u řidiče negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test u něho ukázal přítomnost amfetaminu. Policisté řidiči další jízdu zakázali, muž je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy.

Cyklista měl přes dvě promile alkoholu

V neděli 31. ledna zastavili policisté před devátou hodinou dopoledne v obci Kuroslepy muže jedoucího na jízdním kole. Policisté provedli u cyklisty dechovou zkouškou, při které mu naměřili hodnotu 2,24 promile alkoholu.

Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Z jednání sedmatřicetiletého muže vyplynulo, že by mohl v jízdě pokračovat a ohrozit tak svůj život a zdraví. Policisté cyklistu zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupku na úseku dopravy, který policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 05 Únor 2021 09:03