Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 27. ledna
Stíny 27. ledna PDF Tisk Email
Středa, 27 Leden 2021 09:58

Řidička měla přes dvě promile alkoholu

V pondělí 25. ledna jela po šesté hodině večer řidička vozidla Opel ve směru od Moravských Budějovic na Litohoř. Po projetí křižovatky došlo k bočnímu střetu s automobilem jedoucím v opačném směru. Řidička z místa odjela a zastavila až následně. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Policisté provedli u pětačtyřicetileté ženy dechovou zkoušku a naměřili jí hodnotu 2,44 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u řidičky ukázala také opakovaná zkouška. U řidiče druhého vozidla policisté provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. Provedli ohledání a zadokumentování. Ženě na místě zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují. Dále je žena podezřelá z přestupků na úseku dopravy.

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý šestatřicetiletý muž ze Znojemska, neboť ho policisté přistihli při řízení vozidla, i když to má zakázáno.

V pondělí 25. ledna jel řidič před polednem s automobilem VW Vento v Moravských Budějovicích po ulici Pražská. Vozidlo zastavili policisté a provedli kontrolu. Zjistili, že má řidič od loňského podzimu na základě rozhodnutí městského úřadu uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Řídit automobily by muž směl nejdříve až na konci letošního roku. Dechová zkouška u něho byla negativní. Policisté sdělili muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 01 Únor 2021 10:17