Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. ledna
Stíny 19. ledna PDF Tisk Email
Úterý, 19 Leden 2021 11:19

Muž řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý osmatřicetiletý muž z Třebíčska, neboť ho policisté přistihli při řízení vozidla, i když to má zakázáno. V pátek 15. ledna jel řidič po jedné hodině odpoledne s automobilem Peugeot v Třebíči ve směru od ulice Rafaelova na ulici Brněnská. Vozidlo zastavili policisté a provedli kontrolu. Řidič předložil řidičský průkaz, u kterého policisté zjistili, že je evidován od loňského podzimu jako ztracený. Řidičské oprávnění mu přitom bylo pozastaveno na základě příkazu, a to od podzimu loňského roku. Dechová zkouška u něho byla negativní. Policisté sdělili muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Řidič je podezřelý z přestupku

V neděli 17. ledna odhalili policisté řidiče, u kterého ukázal provedený test přítomnost drog.

Po desáté hodině dopoledne jel po silnici ve směru z Třebíče na Slavice s vozidlem Škoda Octavia. Automobil zastavili policisté. Řidič nepředložil řidičský průkaz. Dechová zkouška byla u sedmadvacetiletého muže negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test u něho ukázal přítomnost marihuany a amfetaminu. Lékařskému vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit a dopustil se tak přestupku. Další jízda mu byla zakázána. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy, které policisté šetří.

 

 

Řidič měl téměř dvě promile alkoholu

V sobotu 16. ledna jel po desáté hodině večer v Náměšti nad Oslavou po ulici Havlíčkova řidič automobilu Peugeot. Policisté vozidlo zastavili a provedli kontrolu. U šestadvacetiletého řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,87 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté muži zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 23 Leden 2021 14:11