Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. ledna
Stíny 15. ledna PDF Tisk Email
Pátek, 15 Leden 2021 07:38

Vloupání do objektu

V době od poloviny loňského listopadu do úterního dopoledne 12. ledna se pachatel vloupal do objektu v katastru obce Horní Lhotice. Vnikl do bývalého areálu líhně a odcizil izolační hliníkové desky, které sloužily jako stěna skladu. Dále odcizil kovová vrata. Krádeží způsobil předběžně vyčíslenou škodu šedesát tisíc korun. Další škoda vznikla poškozením řetězů a vrat. Na místě činu provedli policisté ohledání, zadokumentování a v lokalitě šetření. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

Je podezřelý z řady přestupků

Ve středu 13. ledna jel řidič vozidla Peugeot po silnici ve směru od Litohoře na Moravské Budějovice. Po jedné hodině odpoledne automobil zastavili policisté na ulici Dopravní a provedli kontrolu. U sedmatřicetiletého řidiče provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, při které zjistili pozitivní hodnotu na marihuanu a amfetamin.

Dechová zkouška byla u muže negativní. Při kontrole vozidla policisté zjistili, že jsou na něm letní pneumatiky. Dále řidič nepředložil doklad pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Policisté muži zakázali pokračovat v další jízdě, podrobil se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Řidič je podezřelý z přestupků na úseku dopravy, které policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 20 Leden 2021 09:53