Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 14. ledna
Stíny 14. ledna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Leden 2021 07:59

Ojel drahá auta hřebíkem

Policisté prověřují případ poškození dvou zaparkovaných vozidel, ke kterému došlo v obci Pálovice. Pachatel způsobil předběžně vyčíslenou škodu přes padesát tisíc korun. V době od soboty 9. ledna do nedělního poledne poškodil lak karoserie automobilu BMW, a to vrypy po celé délce boku. Dále poškrábal vozidlo VW, u kterého v zadní části poškodil lak dvěma vrypy. Policisté provedli šetření, ohledání a zadokumentování. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Po pachateli policisté pátrají.

 

Řídil auto přes uložený zákaz

Čtyřiatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť ho policisté přistihli při řízení vozidla, i když to má zakázáno.

V úterý 12. ledna jel řidič po desáté hodině večer s automobilem Mitsubishi v Hrotovicích ve směru od Dalešic. Vozidlo zastavili policisté a provedli kontrolu. Zjistili, že má muž na základě rozhodnutí městského úřadu uložen od loňského léta zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do druhé poloviny roku 2022. Dechová zkouška u něho byla negativní. Policisté sdělili muži podezření ze spáchání trestného činu, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 20 Leden 2021 09:52