Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 4. ledna
Stíny 4. ledna PDF Tisk Email
Pondělí, 04 Leden 2021 00:00

Na Nový rok havaroval na kole, dechová zkouška byla pozitivní

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 1. ledna kolem půl jedenácté dopoledne oznámení o dopravní nehodě, která se stala v Třebíči na vyústění cyklostezky s místní komunikaci v blízkosti rybníku Zámiš. Havaroval zde dvaasedmdesátiletý cyklista jedoucí na svém jízdním kole ve směru od rybníku Zámiš k začátku cyklostezky.

Cyklista při odbočování z místní komunikace na cyklostezku nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dále povětrnostním podmínkám, konkrétně náledí na komunikaci, dostal smyk a s kolem havaroval. Při jízdě na jízdním kole měl na sobě přilbu.

Při havárii si způsobil lehké zranění, kdy byl na místě ošetřen posádkou vozidla zdravotnická záchranné služby a následně byl převezen do Nemocnice Třebíč k dalšímu vyšetření. U cyklisty policisté na místě provedli orientační dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem, a to s hodnotou 0,49 promile alkoholu v dechu. Následně bylo nařízeno lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, kterému se cyklista dobrovolně podrobil.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 08 Leden 2021 10:11