Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. prosince
Stíny 30. prosince PDF Tisk Email
Středa, 30 Prosinec 2020 09:50

Vloupal se do sklepní koje

Policisté pátrají po pachateli, který se v Třebíči vloupal do sklepní koje. Ke spáchání činu došlo v době od čtvrtka 10. prosince do středečního večera 23. prosince na ulici M. Majerové. Pachatel vnikl do bytového domu a ve sklepních prostorách se dostal do koje, kde odcizil dětskou autosedačku, koloběžku světle modré barvy s tlapkovou patrolou, kosmetiku a oblečení. Krádeží vznikla škoda za necelých pět tisíc korun. Místo činu policisté ohledali, zadokumentovali a provedli v lokalitě šetření. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

Řidič Mercedesu pil a vjel na blikající přejezd

V pondělí 28. prosince zastavili policisté po čtvrté hodině odpoledne vozidlo Mercedes, jehož řidič jel ve směru od ulice Pražská na městskou část Třebíč-Poušov. Muž totiž projel přes železniční přejezd, na kterém již bylo v činnosti výstražné světelné zabezpečovací zařízení.

Policisté provedli u šestapadesátiletého muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 0,35 promile alkoholu. Opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší a požití alkoholu řidič i doznal. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelý ze spáchání závažných přestupků na úseku dopravy, policisté provádějí další šetření.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 05 Leden 2021 09:42