Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stiny 12. prosince II
Stiny 12. prosince II PDF Tisk Email
Sobota, 12 Prosinec 2020 14:26

Násilník byl obviněn ze spáchání trestného činu

Policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmatřicetiletého muže, který ohrožoval svého příbuzného. Muž byl obviněn z trestného činu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní. Na podporu svých výhružek si muž totiž přinesl sekeru a rýč, které držel v ruce.

Agresivně a násilnicky se obviněný muž ke svému okolí choval již nějakou dobu, na začátku tohoto týdne ale jeho jednání vygradovalo. V obci na Třebíčsku muž v nočních hodinách opakovaně vyhrožoval svému blízkému příbuznému, se kterým v domě bydlí. Útočník byl pod vlivem alkoholu, přičemž se ozbrojil sekerou a rýčem. Poškodil vozidlo, svému příbuznému vyhrožoval a ten z něho měl strach, obával se o svůj život. Následně byla do obce přivolána policie a policisté ihned vyjeli na místo.

Agresivního muže zajistili, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu necelé dvě promile alkoholu. Ke zranění nedošlo. Opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Sekeru a rýč zajistili. Na základě šetření zjistili, že se ke svému příbuznému již v minulosti choval agresivně, jeho jednání má stupňující tendenci a útoky nabírají na intenzitě. Policisté rozhodli o vykázání násilníka ze společného obydlí. Po vystřízlivění podezřelého muže odvezli na oddělení policie a byl umístěn do cely. Na základě shromážděných důkazů poté kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže, případ dále vyšetřují.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 16 Prosinec 2020 07:50