Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. prosince
Stíny 9. prosince PDF Tisk Email
Středa, 09 Prosinec 2020 10:41

Poškodil vánoční výzdobu

Policisté šetří případ poškození vánočního osvětlení, ke kterému došlo v obci Přibyslavice. Pachatel v noci ze soboty 5. prosince na neděli na ulici Kaštanová poškodil celkem tři kusy vánočního osvětlení ve tvaru komety. Umístěné jsou na sloupech veřejného osvětlení a pachatel je ve spodní části zdeformoval. Poškozením vánoční výzdoby vznikla škoda přibližně za tři tisíce korun. Policisté provedli v lokalitě šetření. Případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku, po pachateli pátrají.

Policisté objasnili krádež nářadí

Policisté objasnili případ krádeže bouracího kladiva, ke kterému došlo v Třebíči. Činu se dopustil opakovaně soudně trestaný recidivista, který byl obviněn ze spáchání trestného činu. Vypátrat se policistům podařilo i odcizené nářadí. Na podaný návrh byl obviněný muž vzat do vazby.

 

Ke krádeži došlo o posledním listopadovém víkendu na Karlově náměstí. Pachatel vstoupil do dvora domu, kde ze stavebního skladu odcizil bourací kladivo v hodnotě přes dvacet tisíc korun. Následně přijali policisté trestní oznámení, krádež začali prověřovat a po pachateli pátrat. Na základě šetření se policistům podařilo podezřelého muže v krátké době dopadnout. Je jím pětapadesátiletý mnohokrát soudně trestaný recidivista. Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu policisté zadrželi a umístili ho do policejní cely. Kriminalistům se podařilo vypátrat a zajistit i odcizené bourací kladivo a bude si ho tak moct převzít zpět oprávněná osoba. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže, který byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže. Vzhledem k tomu, že se činu dopustil v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav, hrozí mu za spáchaný trestný čin přísnější postih. Policejní komisař předložil podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a poté ho policisté eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 12 Prosinec 2020 14:32