Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. prosince
Stíny 8. prosince PDF Tisk Email
Úterý, 08 Prosinec 2020 10:04

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý osmadvacetiletý muž, který řídil vozidlo, i když to má zakázáno. Navíc byl řidič pod vlivem drog. V neděli 6. prosince jel muž před osmou hodinou ráno s automobilem Opel v Jaroměřicích nad Rokytnou po ulici Smetanova. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že řidičem je muž, který má až do podzimu příštího roku uložen soudem trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Řidičské oprávnění nikdy nevlastnil. Policisté provedli u muže test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl pozitivní na amfetamin. Dechová zkouška u něho byla negativní. Lékařskému vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit a dopustil se tak přestupku. Policisté sdělili muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dále se řidič dopustil přestupků na úseku dopravy.

Opilého zajistili

V neděli 6. prosince přijali policisté po čtvrté hodině odpoledne oznámení od ženy, která měla obavu o svého známého.

Šestadvacetiletý muž byl pod vlivem alkoholu a z domu odešel s tím, že ohrozí svůj život skokem z mostu. Policisté začali ihned po muži pátrat, v krátké době ho nalezli v lokalitě ulice Sucheniova. Byl v pořádku, ale značně opilý. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 3,36 promile alkoholu. Opilého muže po vyšetření lékařem odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

Opilý se dopustil výtržnosti

Policisté prověřují případ opilého muže, který v Moravských Budějovicích poškozoval na vlakové zastávce majetek. V neděli 6. prosince byl muž kolem sedmé hodiny večer v čekárně, kde nejprve rozházel židle, poté kopal do odpadkového koše, poškodil držák na dezinfekci a následně z nápojového automatu ukopl čtečku. Poté z místa utekl směrem k autobusovému nádraží, kde ho zadrželi policisté. Opilý muž byl agresivní a vulgární. Policisté u něho provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,75 promile alkoholu. Pětačtyřicetiletého muže z Kroměřížska odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté případ v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 12 Prosinec 2020 14:31