Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 7. prosince
Stíny 7. prosince PDF Tisk Email
Pondělí, 07 Prosinec 2020 00:00

Myslivci se postřelili

Policisté z obvodního oddělení Hrotovice vyjížděli v sobotu 5. prosince kolem poledne do lesního porostu u obce Dalešice na Třebíčsku. V rámci organizovaného honu na drobnou zvěř zde došlo ke střenému poranění jednoho z účastníků honu. Na místo byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč. Policisté prvotním šetřením zjistili, že v lokalitě probíhá hon konaný Mysliveckým sdružením Dalešice. V průběhu třetí leče honu při výstřelu na zajíce z legálně držené brokové kozlice zasáhl padesátiletý myslivec dalšího účastníka honu nejméně sedmnácti broky do oblasti dolních končetin a způsobil mu tak poranění. Zraněný muž byl ošetřen následně a hospitalizován na chirurgickém oddělení třebíčské nemocnice. Honu se účastnilo celkem 19 střelců a devět honců.

U všech osob byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Zbraň, ze které vyšel výstřel, který poranil padesátiletého muže, policisté na místě zajistili pro účely trestního řízení. Případ si převzali k dalšímu prověřování kriminalisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Třebíč a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

Z garáže odcizil přívěsný vozík a obilí

Policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice pátrají po neznámém pachateli, který se v přesně nezjištěné době v období od 1. prosince do 4. prosince vloupal v malé obci na Třebíčsku do uzamčené plechové garáže, ze které odcizil přívěsný vozík a 1000 kilogramů obilí. Majiteli tak krádeží způsobil škodu v celkové výši 20 500 korun. Policisté místo činu ohledali, zajistili upotřebitelé stopy a po pachateli pátrají. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Vzhledem k tomu, že pachatel trestný čin spáchal v období vyhlášeného nouzového stavbu, hrozí mu za jeho jednání přísnější kvalifikace, a to trest odnětí svobody v trvání až osm let.

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 11 Prosinec 2020 16:17