Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. prosince
Stíny 5. prosince PDF Tisk Email
Sobota, 05 Prosinec 2020 21:48

Pachatel se vloupal do stavební buňky

Policisté pátrají po pachateli, který se v obci Radotice vloupal do stavebního kontejneru a způsobil škodu za více než padesát tisíc korun. Ke spáchání činu došlo ze středy 2. prosince na čtvrtek. Pachatel vnikl do skladového kontejneru, kde odcizil motorovou pilu, úhlovou brusku a bourací kladivo.  Místo činu policisté ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

Řidič je podezřelý ze spáchání přestupku

Ve čtvrtek 3. prosince zastavili policisté před jedenáctou hodinou večer v Třebíči vozidlo Kia, které jelo ve směru od ulice Brněnská na ulici Rafaelova.

Policisté provedli u dvaadvacetiletého řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl pozitivní na marihuanu. Dechová zkouška u něho byla negativní. Policisté řidiči zakázali další jízdu. Muž se dále podrobil lékařskému vyšetření, při kterém mu byl odebrán biologický materiál. Je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy, který policisté šetří.

 

Opilý poškodil vozidlo

Policisté prověřují případ opilého muže, který poškodil v Třebíči zaparkované vozidlo. Ve čtvrtek 3. prosince byl muž před čtvrtou hodinou odpoledne na ulici nedaleko centra města, kde kopnul do dveří vozidla Volkswagen, čímž je promáčkl. Poškozením automobilu vznikla předběžně vyčíslená škoda osm tisíc korun. Přivolaní policisté provedli u podezřeného muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,06 promile alkoholu. Třiadvacetiletý muž se dále podrobil nezbytným procesním úkonům. Policisté případ prověřují pro podezření z trestného činu výtržnictví. Podezřelý muž se obdobného jednání v minulosti již dopustil a byl soudně trestán, nyní mu tak bude hrozit přísnější postih. Případ policisté dále prověřují.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 11 Prosinec 2020 16:16